[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] łydkach już popijałem 80g carbo z 25g bcaa powder - kapitalne smaki - mango mój faworyt. Po siłówce 40min bieżni, prędkość 7,5km/h, kąt nachylenia 13. Po treningu aerobowym izolat 60g. Czekam na pakę z Hi-Tec'a, ponieważ część suplementów już mi się pokończyło. Nie będę hipokrytą i nie będę pisał, że od zawsze używałem tylko i wyłącznie [...]
Skerx CLA będę brał po raz pierwszy,więc nie mam jeszcze wyrobionej opinii na temat jego działania.Zdecydowałem się na ten suplement,bo kolega po fachu polecił mi go jako delikatny spalacz oraz dobry środek na poprawę skóry i pod tym kątem będę go używał.Ważną kwestią jest to,żeby zażywać nieco więcej niż jest zalecane,pozostaje mi więc spróbować [...]
Moje podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne wynosi 2150 kcal. Przyjąłem współczynnik aktywności 1.3. Co prawda nie będę ćwiczył codziennie ale w dni nie treningowe czasem zdarzy mi się z pewnością wskoczyć na rower i to jest powód, dla którego przyjąłem w/w współczynnik. Do podstawowego zapotrzebowania dodaję w chwili obecnej 200 kcal. Uzasadniam [...]
Panowie, izolat białka serwatkowego WPI95 ma 95% białka i BV160 koncentrat Hitec'a ma 77% białka i BV104 Nie mylmy dwóch różnych produktów Dariusz Szpineta
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] mleka, od typu produkowanego sera, metody produkcji i indywidualnych specyfikacji wytwórcy. W zależności od procesu produktem końcowym ekstrakcji białek serwatki może być izolat białka serwatkowego (ok. 95% czystego białka) lub koncentraty białek serwatkowych (do 85 % czystego białka) . W okresie intensywnych ćwiczeń fizycznych, szczególnie [...]